https://vcura.nl/praktisch/praktische-zaken/financiele-ondersteuning-senioren/_517____NL

Financiële ondersteuning senioren

Financieel ontzorgen, dat is wat we doen. Ook op gevorderde leeftijd is een goed inzicht in uw financiën en de bestedingsmogelijkheden voor de toekomst niet alleen belangrijk maar het geeft ook een rustig gevoel.

Vcura heeft een strategisch partnerschap met Curo Advies, de specialist op financieel gebied die als geen ander in staat is u dit inzicht te geven. In een persoonlijk en menselijk gesprek stellen zij samen met u een totaaloverzicht samen van uw huidige financiële situatie. Daarop voortbordurend kunnen de eventuele plannen die u voor de toekomst heeft worden afgestemd.

Middels een financiële scan wordt uw huidige situatie in kaart gebracht.
De onderwerpen die we laten passeren zijn onder andere:

  • Inkomsten en uitgaven (gerelateerd aan uw leefwijze)
  • Pensioeninkomsten
  • Spaargelden
  • Aandelen en obligaties
  • Lijfrente
  • Leningen
  • Overige financiële verplichtingen
  • Hypotheekstatus
  • Woonsituatie
  • Nalatenschap

Aan de hand van deze scan stellen wij samen met u een overzicht op van de zaken die we besproken hebben waarmee u alles op een rijtje heeft.

Heeft u wensen, plannen, ideeën voor de toekomst dan kunnen we deze samen met u bespreken en bepalen hoe we die kunnen realiseren.

Hoe werkt het

Contact opnemen met Vcura
Indien u graag een helder inzicht heeft in uw huidige financiële situatie en u wilt weten hoe u de toekomst tegemoet kunt zien kunt u contact opnemen met Vcura (zie voor contactgegevens hieronder).

Inventarisatie
Op afspraak wordt een inventarisatie bij u thuis uitgevoerd door een van de medewerkers van het Vcura-team. Uw wensen worden besproken en vastgelegd, waarna de Vcura-medewerker de specialist van Curo Advies de situatie voorlegt. Deze inventarisatie is kosteloos en alleen bedoeld om uw situatie en wensen zo goed mogelijk in beeld te brengen.

Inzet financieel specialist
In geval de inzet van de specialist gewenst is zal deze een afspraak met u maken en inhoudelijk de te bespreken onderwerpen doornemen.

Adviesrapport
Een adviesrapport aangaande uw situatie en de mogelijkheden voor de toekomst die er zijn geeft u een helder beeld. Samen met u kunnen deze mogelijkheden verder worden uitgewerkt en worden vormgegeven. 

Invullen toekomstplannen
Aan de hand van het adviesrapport kunnen de financieel gerelateerde mogelijkheden verder worden uitgewerkt en worden uitgevoerd.

Het spreekt voor zich dat alle door u te verstrekken informatie vertrouwelijk is.

 

Desktop versie