https://vcura.nl/praktisch/veiligheid/veiligheid-in-en-om-het-huis/_496____NL

Veiligheid in en om het huis

In het huis

Bij veiligheid in uw woning kunt u denken aan verschillende zaken.

Als eerste, wie heeft er toegang tot uw woning. Zeker wanneer er zorghulp bij u thuis gewenst is is het belangrijk te weten wie er in uw woning kan komen. Wie heeft er toegang en wie op een bepaalt moment niet meer.

Toegang tot uw woning wordt niet langer bepaald door wie er een sleutel van uw voordeur heeft. Fysieke sleutels gaan bij thuiszorg van hand tot hand en het is niet altijd duidelijk wie er nu een sleutel van uw woning in het bezit heeft.

Door toepassing van een electronisch slot behoort deze onzekerheid tot het verleden.
Middels een app op de telefoon kan de thuiszorg medewerker toegang krjgen tot de woning. De bewoner bepaalt wie er toegang krijgt en houdt dus altijd de regie over toegang tot de woning. Wel zo veilig en een geruststellend idee.

Telelock veilige sloten zijn ontwikkeld voor de Nederlandse thuiszorg.
Gedeeld sleutelbeheer voor bewoner, woningcorporatie, VVE en zorgorganisatie. 


Op donderdag 11 februari zijn er opnamen gemaakt in Nuenen bij Archipel Thuis.

Het filmpje spreekt voor zich, geen bos sleurels meer nodig, alleen je telefoon. De huisbewoner bepaalt altijd wie er toegang tot de woning krijgt. Wel zo veilig.

De opnames zijn voor Zorgcirkels Eindhoven en de Kempen en gaan over het Telelock concept.
Met haar eigen unieke digitale sleutel kan Inge toegang krijgen tot maximaal 65000 deuren.

 

Overige zaken inzake veiligheid

Zo zijn drempels lastig als u rollator- of rolstoelgebruiker bent, kan een trap een onneembaar obstakel vormen en is een traplift een mogelijke oplossing.
Het toepassen van extra beugels in verschillende vertrekken geeft meer houvast en verkleint de kans op vervelend vallen.

In de badkamer zijn dit soort beugels ideaal, maar ook een diep ligbad kan vervangen worden door een douchecabine, met antislipvloer en eventueel een klapstoeltje. Daarmee behoort die vervelende hoge in-/uitstap tot het verleden.

Natuurlijk behoort goed hang- en sluitwerk bij een veilige woning. Gecertificeerde sloten, een kierstandhouder en een digitale deurspion zien we steeds vaker.

    

Veelal kleine aanpassingen in uw woning maken dat u meer dagelijks plezier beleeft aan uw woonomgeving.

Om het huis

Ook om het huis zijn veiligheidsaspecten van belang. Verlichting draagt al sterk bij tot het lastiger maken ongezien uw woning te benaderen (mits de verlichting voor buitenstaanders/voorbijgangers goed opvalt). Een slagvaste buitenlamp (kan niet worden stukgeslagen) is prettig voor uw eigen zicht maar niet voor iemand met kwade bedoelingen.

 

 

Obstakels buiten kunnen voor gevaarlijke situatie zorgen, te veel op- en afstapjes verhogen het valgevaar. Egaliseren kan hier een wijs besluit zijn.

Een specialist van Vcura bekijkt graag samen met u welke mogelijkheden er zijn voor uw specifieke situatie.

In onze Vcura webshop vindt u diverse praktische producten die uw veiligheid verhogen.
Hulp nodig bij montage? Vcura kan het voor u verzorgen.

 

 

 

Desktop versie